Tavuk Eti Besin Değeri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tavuk Eti Besin Değeri

Tavuk eti besin değeri, protein açısından zengin bir besindir. Tavuk eti içerdiği mineraller, protein ve vitaminlerden dolayı beslenmemiz açısından çok önemli bir yere sahiptir. Tavuk özellikle köy tavuğu olursa bu faydalar ikiye katlanır. Köy tavuğunun eti besin değerleri açısından çok zengindir. Tavuk, vücuttaki bir dizi hayati fonksiyonu gerçekleştirmek için gerekli, zengin bir protein kaynağıdır. Proteinin aynı zamanda kemikteki yoğunluğu korumak ve osteoporozu önlemek için gerekli olduğu tespit edilmiştir. Tavuk eti tüm dünyada yaygın olarak tüketilmektedir. Tüm restoranlarda yoğun olarak tüketilmektedir.

Tavuk eti besin değeri; bir porsiyon (100 gr) tavuk eti yaklaşık 165 kaloriye denk gelmektedir. 100 gr tavuk etinde, 4 gr. Yağ, 1 gr. Doymuş yağ oranı, trans yağ 0 gr, 85 mgr. Kolesterol, 74 mgr. Sodyum, toplam karbonhidrat 0 gr, protein 31 gram oranlarında bulunmaktadır. Tavuk eti karbonhidrat, yağ ve protein metabolizması, kırmızı kan hücrelerinin üretimi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için gerekli olan B6 vitamini açısından çok zengindir. B6 vitamini, protein ve yağ açısından zengin olan tavuk eti, B6 vitamini ihtiyacı vücuttaki %36 oranını karşılamaktadır. Bundan ayrı, niasin veya B3 vitaminin toplam günlük vitamin ihtiyacının %72'sini sağlayabilir. Besinlerde enerji sağlanması, sindirim sisteminin düzenli çalışması, cilt dokusunun düzenlenmesi açsından tavuk eti çok yararlıdır.

Tavuk eti besin değeri, diş ve kemiklerin güçlenmesi, kasların kuvvetlenmesi ve onarılması için gerekli fosfor, tavuk etinde bol miktarda bulunur ve günlük vitamin ihtiyacımızın %36' sını karşılamaktadır. Tavuk etindeki fosfor içeriği çok önemlidir. Fosfor, B6 vitamini ile böbrek ve sinir sisteminin çalışma işlevinin kolaylaşmasını sağlar. Fosfor ve B6 vitamini bir araya geldiğinde böbrek hastalıklarına karşı koruyucudur.

Tavuk etinde bulunan besinler; vücudumuz gerekli olan potasyumu sağlar. 112 gr tavuk eti yaklaşık 300 miligram potasyum ihtiyacımızın karşılar. Temel amino asitler olarak bilinen vücudun kendisi tarafından üretilemeyen bazı amino asitleri vücudumuz için sağlar. Tavuk eti vücut tarafından hormon oluşumunda kullanılan çinkonun da kaynağını oluşturmaktadır.

İnsan vücudu için gerekli bir diğer element selenyum tavuk etinde %40 oranında karşılanır. Selenyum zararlı serbest radikallerin yol açtığı hasarlardan koruyan antioksidan özelliklere sahiptir. Çünkü, serbest radikaller direk olarak vücuttaki hücrelere saldırarak kanser oluşumunu sağlarlar. Tavuk etindeki besinler aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve tiroit bezinin normal çalışmasını sağlar.

Tavuğun içindeki besin değerlerinin yok olmaması için yağsız ızgara ya da haşlama yapılarak pişirilmesi önerilir. Tavuk eti mümkünse besin değeri, mineral ve vitamini bol olması açısından köy tavuğu tercih edilmelidir. Besin değeri ve besin kalitesini korumak amacıyla tavuk etini pişirmeden önce derisini ve aşırı yağını çıkarmak gerekir.

Tavuk Eti Besin Değeri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Besin Grupları Nelerdir?

Besin Grupları Nelerdir?

Badem Besin Değerleri Nelerdir?

Badem Besin Değerleri Nelerdir?

Yulaf Ezmesi Besin Değeri?

Yulaf Ezmesi Besin Değeri?

Popüler İçerikler

Alkali Besinler Nelerdir?

Alkali Besinler Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

K Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

K Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

Peynir Besin Değeri Kaçdır?

Peynir Besin Değeri Kaçdır?

Boy Uzatan Besinler Nelerdir?

Boy Uzatan Besinler Nelerdir?

Cinsel Gücü Artıran Besinler?

Cinsel Gücü Artıran Besinler?

Çökelek Besin Değeri

Çökelek Besin Değeri

Güncel

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı Et Besin Değeri

Güncel

Ceviz Besin Değeri Nedir?

Ceviz Besin Değeri Nedir?

Güncel

Ciğer Besin Değeri Nedir?

Ciğer Besin Değeri Nedir?

Bebeklere Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Bebeklere Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Et Besin Değeri?

Et Besin Değeri?

Ton Balığı Besin Değeri Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Ton Balığı Besin Değeri Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Saç Uzatan Besinler Nelerdir?

Saç Uzatan Besinler Nelerdir?

Süt Yapan Besinler Nelerdir?

Süt Yapan Besinler Nelerdir?

Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir?

Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir?

Zihin Açan Besinler Hangileridir?

Zihin Açan Besinler Hangileridir?

Besin Öğeleri Nelerdir?

Besin Öğeleri Nelerdir?

Kinoa Besin Değeri Nedir?

Kinoa Besin Değeri Nedir?

Karaciğere İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Karaciğere İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Fıstık Ezmesi Besin Değeri

Fıstık Ezmesi Besin Değeri

Göze İyi Gelen Besinler

Göze İyi Gelen Besinler

Tok Tutan Besinler Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tok Tutan Besinler Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Besinlerin Emilimi

Besinlerin Emilimi

Süzme Peynir Besin Değeri Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Süzme Peynir Besin Değeri Nedir ve Kaç Olmalıdır?

Yeşil Mercimek Besin Değerleri?

Yeşil Mercimek Besin Değerleri?

Pastırma Besin Değeri Nedir?

Pastırma Besin Değeri Nedir?

Besin Kirliliği Nedenleri?

Besin Kirliliği Nedenleri?

Kolajen İçeren Besinler Nelerdir?

Kolajen İçeren Besinler Nelerdir?

Gdo Lu Besinler GDO'lu Ürünler

Gdo Lu Besinler GDO'lu Ürünler

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6