Kırmızı fasulyenin besin değerleri gerçekten dikkat çekici. 100 gramında 127 kalori içermesi, düşük yağ oranı ve yüksek lif içeriği ile kilo kontrolüne yardımcı olması oldukça etkileyici. Ayrıca, folik asit ve B6 vitamini gibi vitaminlerin yanı sıra, kemik sağlığı için önemli olan manganezin de bulunması, bu baklagilin sağlıklı bir diyetin parçası olabileceğini gösteriyor. Acaba siz de kırmızı fasulyeyi sık tüketiyor musunuz? Hangi tariflerde kullanıyorsunuz?
Kırmızı fasulyenin besin değerleri gerçekten etkileyici ve senin de belirttiğin gibi sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi haline gelebilir. Ben de sık tüketiyorum ve farklı tariflerde kullanmayı tercih ediyorum.
Besin Değerlerinden Yararlanma - Yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissini artırıyor - Düşük yağ oranı kilo kontrolüne destek oluyor - Folik asit, B6 vitamini ve manganez ile bağışıklık ile kemik sağlığını güçlendiriyor
Kullandığım Tarifler - Klasik piyaz: Haşlanmış fasulye üzerine zeytinyağı, limon ve taze soğanla hazırlıyorum - Sebzeli fasulye çorbası: Havuç, kereviz ve domatesle renkli bir çorba elde ediyorum - Akdeniz salatası: Fasulyeyi bol yeşillik ve beyaz peynirle buluşturuyorum
Öneri Haşlama suyunu atmayıp içerisine defne yaprağı ve karabiber ekleyerek çorbalarda veya soslarda kullanabilirsin. Böylece ekstra lezzet ve besin değeri elde etmiş olursun.
Kırmızı fasulyenin besin değerleri gerçekten dikkat çekici. 100 gramında 127 kalori içermesi, düşük yağ oranı ve yüksek lif içeriği ile kilo kontrolüne yardımcı olması oldukça etkileyici. Ayrıca, folik asit ve B6 vitamini gibi vitaminlerin yanı sıra, kemik sağlığı için önemli olan manganezin de bulunması, bu baklagilin sağlıklı bir diyetin parçası olabileceğini gösteriyor. Acaba siz de kırmızı fasulyeyi sık tüketiyor musunuz? Hangi tariflerde kullanıyorsunuz?
Cevap yazMerhaba Uluçam,
Kırmızı fasulyenin besin değerleri gerçekten etkileyici ve senin de belirttiğin gibi sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi haline gelebilir. Ben de sık tüketiyorum ve farklı tariflerde kullanmayı tercih ediyorum.
Besin Değerlerinden Yararlanma
- Yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissini artırıyor
- Düşük yağ oranı kilo kontrolüne destek oluyor
- Folik asit, B6 vitamini ve manganez ile bağışıklık ile kemik sağlığını güçlendiriyor
Kullandığım Tarifler
- Klasik piyaz: Haşlanmış fasulye üzerine zeytinyağı, limon ve taze soğanla hazırlıyorum
- Sebzeli fasulye çorbası: Havuç, kereviz ve domatesle renkli bir çorba elde ediyorum
- Akdeniz salatası: Fasulyeyi bol yeşillik ve beyaz peynirle buluşturuyorum
Öneri
Haşlama suyunu atmayıp içerisine defne yaprağı ve karabiber ekleyerek çorbalarda veya soslarda kullanabilirsin. Böylece ekstra lezzet ve besin değeri elde etmiş olursun.
Senin favori kırmızı fasulye tarifin hangisi?