Yulaf Ezmesi Besin Değeri
Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf sağlıklı beslenmede en çok kullanılan önerilen tahıl ürünlerinden bir tanesidir. Özellikle lifli yapısı ve tok tutma özelliklerinin yanı sıra diyet ve zayıflama listelerinde besleyiciliği açısından çok fazla kullanılan ve tüketilmesi önerilen tahıl gruplarının başında gelir. Yulaf ezmesi, içeriğinde magnezyum, folik asit, potasyum ve lif açısından zengin bir besin değerine sahiptir.
Genellikle süt ve yoğurt ile tüketilen yulaf ezmesi, her öğünde ortalama olarak bir buçuk çorba kaşığı kadar tüketilmelidir.
Her toplumda bilinen bir gerçek vardır ki, kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Yapılan ve tüketilen kahvaltı sayesinde gün içerisinde ihtiyacınız olan tüm enerjiyi elde edebilirsiniz. Bu günün en önemli öğünün içerisine yulaf ezmesinin dahil edilmesinin en önemli özelliği içerisindeki besin değerlerinin çok yüksek olmasıdır. O nedenle de ilk öğünde bu kadar yüksek besin değerleri içermesi açısından mutlaka kahvaltılarda tüketilmesi beslenme sağlığı açısından büyük önem arz eder.
Yulaf ezmesi besin değeri özellikleri nelerdir?- Kan şekeri seviyesini dengeleyici yapısı,
- İçeriğindeki aminoasitler sayesinde temizleyici etkisinin olması,
- İçeriğinde çok önemli proteinler barındırması,
- Lifli bir besin olmasından ötürü sindirimi kolaylaştırıcı etkisinin olması,
- Anti kanserojen özelliğinin olması,
- Merkezi sinir sistemini içeriğinde bulunan B
vitamini ile güçlendirmesi,
- İçeriğinde bulunan omega 3 sayesinde kalbe faydalı olması,
- Kalsiyum içeren yapısı şile kemik erimesini engellemesi,
- Tiroit bezlerinin düzenli ve doğru şekilde çalışmasına katkıda bulunarak tiroit rahatsızlıklarının oluşmasını engellemesi,
- En iyi enerji veren kaynaklardan biri olması,
- Kilo problemleri yaşayan kişilerde kilo verilmesinde etkili olması,
- Ayrıca özelliklerinden bir tanesi de güzellik bakımı olarak da kullanılabilir olmasıdır. Nemlendirici kremlerde çok sık bir şekilde kullanılması içeriğindeki nemlendirme etkisi ile kullanılmasına olanak sağlar.
Yulaf ezmesi besin değeri, özellikle bu kadar önemli olan besinin birden çok tüketilme şekli vardır. Bunların başında yulaf ezmesi karışımları gelir. Daha sonrasında ise krep kurabiye, sebze ve etleri kaplama yaparak kullanılması, salata malzemesi olarak kullanılması, kahvaltıda kullanılması ve ekmek ürünleri olarak kullanılması gelir. Birçok insan günümüzde hazır yulaf ezmelerini kahvaltıda kullanılır. Ayrıca hazır ürünler olan ekmek ve kurabiyeler de sık kullanılan ürünlerindendir. Halen yulaf ezmesi besin değerleri açısından birincil olarak diyet listelerinin başında gelir. O yüzdende sağlıklı bir beslenme için içeriği bu kadar zengin olan yulaf ezmesi besin değerinin kullanılması herkes için önemli bir besin haline gelmesine neden olmuştur. Sağlıkla ve afiyetle kalın.
20.01.2024 18:37:54
Yulaf Ezmesi Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|