Sucuk Besin Değeri
Sucuk Besin Değeri, Sucuk ülkemizde yaygın bir şekilde tüketilir. İster marketlerden hazır olarak alınabilir ister evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Sucuk yapımında şişirilerek kurutulmuş olan bağırsak içi kılıf olarak kullanılır. Dana veya sığır kıymasınıniçerisine tuz, kimyon, kırmızı biber, sumak, karabiber gibi çeşitli baharatlar ve çeşniler konularak hazırlanır.
Damak zevkine göre sarımsak da konulabilir. Hazırlanan kıymalı harç, kurutulmuş kılıflara doldurularak belirli bir sıcaklık derecesinde iç harcın da kurutulması ile elde edilir. Daha ekonomik olmasını isteyenler dana veya sığır eti yerine küçük baş hayvan etleri de kullanılabilir. Sucuk yaparken içerisinde bol miktarda yağ ve tuz kullanılır. Kullanılan tuz sucuğun daha uzun süre muhafaza edilmesini sağlar. Sucuk, kahvaltıların ve mangal partilerinin vazgeçilmez besinlerindendir. Kuru fasulye, güveç, poğaça, börek gibi yemeklerin içerisine konulması da yemeğe lezzet katar. Ancak, Sucuk baharat ve etten yapıldığı için kalori bakımında oldukça fazladır. Sucuk protein, demir ve potasyum açısından oldukça güçlü bir besin olsa da yağ içerdiği için kalorisi de oldukça fazladır. O nedenle çok tüketilmemesi tavsiye edilir. Özellikle diyat yapanların, formunu koruyanların çok dikkatli bir şekilde tüketmeleri önerilir.
Sucuk Besin Değeri
100 gram sucuk ortalama olarak 330 kaloridir. 100 gram sucukta bulunan besin değerleri şöyledir: - 3.00 gram Karbonhidrat,
- 8.
12 gram Protein,
- 15.19 gram Yağ,
- 0.38 gram Lif,
- 31.60 miligram Kolesterol, 526.60 miligram Sodyum, 181.00 miligram Potasyum, 54.00 miligram Kalsiyum, 45.55 miligram Vitamin A, 0.18 miligram Vitamin C ve 1.18 miligram Demir.
21.01.2024 22:13:13
Sucuk Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|