Lor Peyniri Besin Değeri, lor peynir altı suyunun pıhtılaşması ile edilen yumuşak kıvamlı bir süt ürünüdür. Kısa ömürlü bir peynir çeşidi olup tuzlu ya da tuzsuz olabilir. En kaliteli lor peyniri kaşar peynirin yapımı sırasında çıkan peynir altı suyundan elde edilen lordur. Çünkü kaşar peynirinin yapımı sırasında peynir altı suyuna bir miktar süt yağı da geçmektedir.
Lor peyniri kahvaltılarda, yemeklerde, böreklerde ve tatlılarda çok sık kullanılan bir peynir çeşididir. Lor peyniri tüm süt ürünlerinin içerisinde en fazla protein miktarına sahiptir. Lor peynirinde yumurtadan daha fazla protein bulunmaktadır.
Lor peynirinin besin değerinden yeterince faydalanmak için doğal ve organik olmasına dikkat edilmelidir. Lor peyniri sütün en saf halidir.
Piyasada hemen hemen her markaya ait lor peyniri bulunmaktadır. Çoğunu incelediğimde besin değerleri tablosu hepsinde birbirinden farklı görünüyor. Bu durum da ister istemez bir kafa karışıklığı yaratıyor. Lor peyniri alırken mutlaka kahvaltılık ya da böreklik ibaresine dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü kahvaltılık lor peyniri besin değeri açısından daha yağlı oluyor. Böreklik olan ise daha yağsız ve kuru. Lor peynirini diyet için kullanacaksanız besin değerleri açısından böreklik olanı tercih etmelisiniz.