Leblebi Besin Değeri
Leblebi Besin Değeri, Leblebi, nohudun işlenmesiyle elde edilen bir kuruyemiş türüdür. Sarı ve beyaz olmak üzere iki çeşidi vardır. Asya kıtasında yaygın olarak tüketilen leblebinin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Leblebi, B grubu vitaminleri, potasyum, fosfor, karbonhidrat, çinko, demir ve lif içeriği yüksek bir besindir. Bunun dışında sindirim sistemi içinde çok faydalıdır.
Bağırsak tembelliğini ortadan kaldırır ve bağırsak hareketlerini hızlandırır. 100 gram leblebide 268 kalori bulunmaktadır.
Sarı leblebi besin değerleri (100 g üründe)- Protein 18,9 g
- Karbonhidrat 60,7 g
- Yağ 8,6 g
- Şeker 2,6 g
- Lif 7,7 g
- Tuz 0,1 g
- Sodyum 13 mg
- Doymuş yağ asitleri 1,3 g
- Trans yağ asitleri 0 g
- Tekli doymamış yağ asitleri 3,1 g
- Çoklu doymamış yağ asitleri 4,2 g
Beyaz leblebi besin değerleri (100 g üründe)- Protein 20,3 g
- Karbonhidrat 57,6 g
- Yağ 5,3 g
- Şeker 3,5 g
- Lif 10 g
- Tuz 2,2 g
- Sodyum 765 mg
- Doymuş yağ asitleri 0,6 g
- Trans yağ asitleri 0 g
- Tekli doymamış yağ asitleri 2,3 g
- Çoklu doymamış yağ asitleri 2,3 g
20.01.2024 16:15:59
Leblebi Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|