E vitamini yönünden zengin olan besinlerden bazıları: kurutulmuş fesleğen, yer fıstığı, kuru kayısı, yeşil zeytin, badem, ıspanak, kulkas kökü, çam fıstığı, buğday tohumu yağı, fındık, keten tohumu yağı, mısır yağı, kanola yağı, brokoli, soya fasulyesi yağı, fıstık kivi, mango, domates gibi besinler bolca E vitamini içermektedir.
Sadece E vitamini yönünden değil pek çok besin ögelerini de içinde barındıran bu besinler çok faydalı olduğundan tüketmeniz gerekmektedir.
- E vitamini göz sağlığı için çok yararlıdır.
- Saç ve tırnak uzamasında ve daha canlı olmasında E vitaminin rolü oldukça fazladır.
- E vitamini kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği gibi kan dolaşımında da olumlu etki yapar.
- E vitamini bebeklerin de cilt sağlığı için faydalıdır. Hamileyseniz E vitamini içeren besinler tüketmelisiniz. Emziren annelerin de yediklerinin bebeğe geçmesi dolayısıyla bolca vitamin almanız gerekmektedir.
- Hastalıklara karşı savaşır. Virüslerin vücudu istila etmesine engel olur ve zararlı bakterilerle savaşır.
- Cildi güzelleştirir, sindirim siteminizi düzenler.
E Vitaminin Yan Etkileri Nelerdir?
Her şeyin azı karar çoğu zarar sözünün haklı sonuçları olarak çok aşırı E vitamini tüketmek ishal, mide rahatsızlıkları ve hatta beyin kanamasına da yol açar. Kararında tüketmeniz hiçbir sakınca teşkil etmez. Bu nedenle beslenmenize dikkat edin ve özen gösterin ne az ne çok olmaması gerekir.