{ "title": "Tavuk Göğsü Besin Değerleri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/Tavuk-Gogsu-Besin-Degerleri-99.jpg", "date": "19.01.2024 10:39:42", "author": "zehra metin", "article": [ { "article": "
Tavuk Göğsü Besin Değerleri, Tavuğun besin değeri tavuğun ne şekilde piştiğine göre değişir. Tavuk göğsü ister çiğ ister pişmiş olsun yağ oranı düşük olduğu için ve maliyet açısından uygun olduğu için diyet yapan ve sporcular için özellikle fitness ve vücut geliştirme ile uğraşanlar için çok önemli besin kaynağıdır. Tavuk göğsünün özellikle protein değeri yüksektir, hazmı kolaydır ve yağ oranı düşüktür. Tüketmek istediğiniz tavuğun besin değeri tavuğun but, kanat, göğüs olması ile farklılaşacaktır. Çünkü derili bir tavuk göğsü tercih ettiğimiz de ya da yağda kızartılmış tavuk göğsü yediğimiz zaman kalorisi çok yüksek olur. Örneğin tavuğun but kısmını haşlamış olsak dahi sadece kendi yağ oranı oldukça yüksek olacaktır. Bu da diyet yapan, fitness ve vücut geliştirme ile uğraşanlar ya da kalp ve tansiyon hastaları için uygun bir besin olmayacaktır. Tavuğun but kısmına nazaran tavuğun göğüs kısmı daha az yağlı ve kalorilidir.

Tavuğun göğüs kısmı haşlandığı zaman yağ oranının çoğunu kaybeder ve daha sağlıklı bir hal alır. Tavuk göğsünün besin değerinin değişmesinde pişirme aşaması dışında bir de tavuğun üretilme, büyüme aşaması da önemlidir. Sıkça duyduğumuz üzere tavuğun organik tavuk olması diğer besinlerde de olduğu gibi önemlidir. Doğal yollar ile yetiştirilen tavuk ile suni yemler ile kapalı ortamda yetiştirilen tavuğun besin değeri, yağ oranı tabi ki aynı olmayacak. Bundan dolayı tavuk göğsünü tüketirken bu şartları da göz önünde bulundurmalıyız. Tavuk göğsü besin değerini 100 gram tavuk göğsü eti üzerinden değerlendirelim. Tavuk göğsü besin değerinin değişmesinde pişirme aşamalarında bazı durumlar vardır. Tavuk göğüs etini haşlama ve ızgara değerlerini şöyle açıklayalım;

100 gram tavuk göğsü besin değerleri (Haşlama)
100 gram tavuk göğsü besin değerleri (Izgara)
  • Demir 0.
  • Vitamin C 0 mg
  • Vitamin A 32 mg
  • Kalsiyum 5 mg
  • Potasyum 391 mg
  • Sodyum 52 mg
  • Kolesterol 104 mg
  • Lif 0 gr
  • Yağ 3.71 gr
  • Protein 30.54 gr
  • Karbonhidrat 0 gr
" } ] }