{ "title": "Tavuk Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/Tavuk-Besin-Degeri-27.jpg", "date": "19.01.2024 20:23:30", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "Tavuk besin değerleri; Tavuk protein bakımından çok zengindir. Aynı zamanda da vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Tüm dünyada restoranların %90'dan fazlası tavuk yemekleri üzerinedir. Bu retoranlardaki siparişlerin yarıdan fazlası kızarmış tavuktur. Tavuk, vücuttaki bir dizi hayati fonksiyonu gerçekleştirmek için gerekli olan protein kaynağıdır. Tavuk tüm dünyada çok yaygın kullanılır. Göğüs eti tavuğun diğer kısımlarına göre yağ içeriği daha düşük bir kısımdır.

Tavuk besin değerleri nelerdir?

Bir porsiyon yaklaşık 100 gramında: 100 gram tavuk eti yaklaşık 165 kaloridir.
Tavuk karbonhidrat, yağ ve protein metabolizması, kırmızı kan hücrelerinin üretimi için, ayrıca bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için de gerekli olan B6 vitamini bakımından çok zengin bir besindir. Tavuk günlük olarak toplam B6 vitamini ihtiyacının yaklaşık %36'sını sağlar. Niasin veya B3 vitamininin toplam günlük ihtiyacının yaklaşık %72'sini sağlayabilir. Protein vücudun enerji elde etmesi ve sindirim sistemi, cilt ve sinirlerin düzgün işlemesi için gerekli bir besindir.

Tavuk etinin içinde bulunan selenyum, günlük ihtiyacımızın %40'ını sağlamaktadır. Selenyumun özelliği serbest radikallerden vücudumuzu korumaktadır. Çünkü serbest radikaller direk olarak hücrelere saldırarak kanser oluşmasını sağlar.
" } ] }