{ "title": "Tahin Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/Tahin-Besin-Degeri-15.jpg", "date": "20.01.2024 16:09:42", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Tahin besin değeri: Kabukları soyulmuş ve kızartılmış susamların ezilmesiyle meydana gelir. İçerisinde hiçbir katkı ve koruyucu madde içermemektedir. Susam, sıcak iklim koşullarında yetişmektedir. Tahin sağlık açısından çok faydalı bir besin maddesidir. Daha çok kış mevsiminde vücudu grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklardan korunmak için çoğunlukla tahin tüketilmektedir. Hastalık başlamış ise iyileşme süresini hızlandırmaktadır. Hastalığın verdiği iştahsızlık ve halsizlik gibi semptomların giderilmesinde yardımcı olur. Bunun nedeni besin değerinin yüksek olmasıdır. Vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı korumaktadır. Tahin, hücre yapısı koruyarak kanserli hücreler ile savaşmaya yardımcı olur. Özellikle pekmez ile tüketildiğinde vücuda enerji verir. Tahin ayrıca meze ve bazı yemeklerde sos olarak kullanılmaktadır. Tahinin içerdiği besin maddeleri sayesinde bağışıklık sistemini korumaktadır. Ayrıca gelişme çağındaki çocukların kemik sağlığını koruyucu etkileri bulunmaktadır. İçeriğindeki yağlar sayesinde böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Bunun yanında bağırsak ve midede biriken gazı atmaya yardımcı olur ve gazın sebep olduğu ağrıları giderir. İçeriğinde bulunan yüksek oranda demir bulunması kansızlık sorununa çözüm olmaktadır. Tahin uygun ortamda saklanması koşuluyla bozulmadan uzun süre muhafaza edilebilmektedir.

Tahinin besin değeri (100 gram)
" } ] }