Pirinç Besin Değeri, pirincin bir diğer adı da çeltiktir. Buğdaygiller familyasından Buğday ve mısırdan sonra en fazla ekimi yapılan otsu türde bitkidir. Pirinç dünya nüfusunun yarısından fazlası için beslenmede büyük önem taşımaktadır. Pirinç en çok Muson Asya'sında yetişmektedir. Pirinç işlenerek, pirinç kabuğu, kırık tane, pirinç kepeği, pirinç unu, pirinç kepeği yağı gibi yan ürünlerde üretilmektedir. Pirinç türleri ise.
Aromatik pirinç
Uzun taneli pirinç
Orta taneli pirinç
Kısa taneli pirinç
Tatlı pirinçtir.
Pirinç, dünyada birçok mutfak kültüründe temel bir besin olarak kullanılmaktadır. Dünya nüfusunun yarısından çoğunu beslemektedir. Pirinç yüksek miktarda karbonhidrat içermektedir. Bu yüzdende insan vücudunun ve beyninin gerekli enerjisini sağlar ve beynin normal görevlerini yerine getirmeye yardımcı olmaktadır. Pirinç insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır.
Pirincin Faydaları Nelerdir?
Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
Kan şekeri düzeyini sabit bir şekilde tutmaktadır.
Pirinç böbrek de taş oluşumunu önlemektedir.
Pirinç içerdiği maddeler nedeniyle insanın kansere yakalanma riskini azaltmaktadır.