{ "title": "Pilav Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/Pilav-Besin-Degeri-88.jpg", "date": "23.01.2024 04:27:59", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Pilav besin değeri; pilav Türk mutfağının önemli yemeklerinden biridir. Pilav denince akla hem pirinç pilavı hem de bulgur pilavı gelir. Pilavlar bulgur, pirinç, şehriye gibi taneli bitkilerin suda pişmesi ile yapılan bir yemektir. Pilavlar sade olarak yapıldığında hem besin değeri daha düşük hem de daha saha sağlıklı olur. Ayrıca bulgur pilavı pirinç pilavına oranla daha hafif ve daha az kalorilidir. Pirinç pilavı yüksek glisemik indeks değerine sahiptir bu nedenle de kan şekerinin aniden yükselmesine ve aniden düşmesine neden olarak insanların çabuk acıkmasına sebep olur. Bir de pilavlar çeşitlerine göre yani tereyağlı, garnitürlü, tavuklu, etli gibi yanıldıklarında besin değerlerinde de artış gösterirler.