{ "title": "Peynir Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/Peynir-Besin-Degeri-95.jpg", "date": "21.01.2024 12:40:04", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Peynir Besin Değeri, Peynir hammaddesi süt olan bir besindir. Sütün mayalanıp belirli işlemlerden geçerek peynir elde edilir. Koyun, keçi veya inek sütünden yapılabilir. Peynir en çok kahvaltıda tüketilir. Bunun yanı sıra börekler, poğaçalarda, salatalarda ve bazı yemeklerde kullanılır. Peynirin Türkiye'de her yöreye özgü yapılış şekli ve çeşidi vardır. Peynir çeşitleri içerisinde tüketilmesi en faydalı olan beyaz peynirdir. Yapılan istatistiklerde en sık tüketilen peynir çeşidi beyaz peynirdir. Beyaz peynirden sonra en çok tüketilen peynir çeşidi ise kaşar peyniridir. Daha sonra tulum peyniri, çeçil peyniri ve keçi peyniri gelmektedir.