{ "title": "Makarna Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/Makarna-Besin-Degeri-57.jpg", "date": "19.01.2024 05:44:31", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Makarna Besin Değeri, makarna, buğday tahılının un haline getirilmesiyle elde edilen bir gıdadır. İrmik veya una yumurta karıştırılarak hazırlanan çeşitli şekillerdeki kuru hamur türüdür. Besin değeri oldukça yüksek olan gıdalardan biridir. Kökeni İtalyanların adlandırdığı 'Mecceherone' sözcüğüdür. İtalyanlarca meşhur olan bu gıdanın çeşitli türleri mutfakları süslemektedir. Oldukça yüksek besin değerleri içeren bu gıda maddesini hayatınızdan eksik etmemenizi öneririz. Makarnayı her türlü yemek çeşidinde kullanabilirsiniz. Makarnayı sade, yumurtalı, tereyağlı, salçalı, peynirli, kıymalı, yoğurtlu, sebzeli ve fırın yemeklerinde her çeşit pişirme ile makarna içeriğini farklı besinlerle zenginleştirme yöntemiyle tüketebilirsiniz. Özellikle çocukların da çok sevdiği makarna her türüyle çeşitli yemekler yapılıp düzenli olarak tüketilirse onların da gelişimine katkı sağlar. Besin değerleriyle çok değerli olan bu gıda taze olarak öğünleriniz arasında yer almalıdır. Kepekli makarna da son zamanların diyet listelerinde yer alan besin değeri fazla olan bir türdür. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız makarnayı temel besin kaynakları arasında tutarak belirli periyotlarda da olsa vücudunuza girişini sağlamalısınız.

100 gram pişmiş makarnanın besin değeri
100 gram pişirilmemiş makarnanın besin değeri
" } ] }