{ "title": "Kuru İncir Besin Değerleri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/kuru-incir-besin-degeri.jpg", "date": "20.01.2024 12:55:45", "author": "Aslı Kahraman", "article": [ { "article": "
Kuru incir, potasyum, magnezyum, fosfor, folik asit, kalsiyum ve lif açısından oldukça zengin bir meyve kurusudur. Yaş incir kurutulduğu zaman, içindeki kalsiyum oranı fazlasıyla artmaktadır. Bu nedenle tam bir enerji deposudur.

Balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır. İncir aminoasit yönünden zengindir ve bu nedenle hücre gelişimini desteklemektedir. Vücudun direncini artırır. Kandaki kolesterol oranının düşürülmesine faydalıdır. Bağırsaklardaki toksik maddeleri temizler. Fakat protein yönünden ise fakirdir.

İncir kan şekerini düzenler, hazmı kolaylaştırır ve enerji verir. Çocukların gelişimi için, anne sütü kadar faydalıdır.

Kuru İncir Besin Değeri (100 gram)

İnsan vücudunun, günlük kalsiyum oranının %17' si, demir ve magnezyumun %30'u, fosforun %20' si, B1 vitamininin %5'i ve B2 vitamininin %4'ü karşılanabilmektedir.
" } ] }