{ "title": "Köfte Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/kofte-besin-degeri.jpg", "date": "21.01.2024 01:40:00", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "
Köfte Besin Değeri; Genel olarak bazı hanımlar diyet yaparken adeta kendilerini yaşamdan soyutlar bir duruma geliyor. Bu doğru bir davranış biçimi değildir. Bu vakitler kadar hiçbir Uzman ve diyetisyen yiyecek mevzusunda katı olan bir sınırlama getirmemiştir. Diyet yaparken her cins yiyecekten yenilebilir. Önemli olan bu yemeklerin yapılış biçimleri ve kullanılan malzemelerin oranıdır. Diyet yaparken bilinen yanlışlardan birisi de kırmızı et yenilmesidir. Bedenin her ne kadar beyaz ete ihtiyacı bulunuyorsa da aynı miktarda kırmızı et tüketimine de gereksinimi bulunmaktadır.

Et ürünlerini kızartmak yerine ızgara usulü pişirmeye özen gösterilmelidir. Böylece hem içinde yer alanbesin değeri azalmamış olur hem de çok yağlı yiyeceklerden uzak kalmış olunur. Köfte yapılırken kıymanın içinde bulunan yağ miktarı, köfteye katılan ekmek oranı ve köftenin büyüklüğü içindeki kaloriyi etkilemektedir.

Diyet yaparken beden dengemizin bozulmaması için kırmızı et yenilmesine mutlaka dikkat edilmelidir. Tek taraflı olarak uygulanan diyetler insana yarar sağlamaz, bilakis sağlık dengesinin bozulmasına sebep olur. Köfteyi yerken ızgara da ve yağsız bir şekilde yapmaya özen gösterilmelidir. Köfte zaten içerisinde bulunan yağ ile kızarır. Bir porsiyon ızgara köfteyi ince bir dilim kepek ekmeği ve bol yeşil bir salata ile yenilmelidir. Yemek yerken asitli olan içeceklerden uzak durmaya dikkat edilmelidir neticesinde midede şişlik meydana gelmesin.
" } ] }