{ "title": "Kefir Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/Kefir-Besin-Degeri-14.jpg", "date": "20.01.2024 05:15:14", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Kefir besin değeri, köken olarak Kafkas dağlarına dayanan kefir, dünyada çoğu ülkede tüketimi uygulanan fermente süttür. Keçi, koyun, inek sütü kullanılarak hazırlanan kefir, fermantasyon işlemine uğradığından tadı biraz ekşidir. İçeriğinde sindirimi kolaylaştıran bakteriler süte göre daha çok bulunmaktadır. Bu özelliği ile tüketiminden kısa bir vakit ardından bağırsakların hareketlenmesini ve daha aktif bir şekilde çalışmasını sağlar. Kefirin bünyesinde genel sağlığa katkıda tespit edilen çoğu vitamin ve mineral bulunmaktadır. Kefir gıda değeri açısından gerektiğince varlıklı bulunduğu bilinir.