{ "title": "Kaşar Peyniri Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/Kasar-Peyniri-Besin-Degeri-13.png", "date": "21.01.2024 08:17:33", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Kaşar Peyniri Besin Değeri, koyun, inek veya keçi sütünden yapılan sarı renkte sert bir peynirdir. Yarı sert, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peynir, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve olgunlaştırılamamış taze peynirin (Teleme) belirli düzeyde asitleştirilmesinin ardından sıcak suda haşlanarak yoğrulmasıyla elde edilen bir peynir türüdür. Türklerin Anadolu'ya gelişlerinden sonra yapmayı öğrendikleri kaşar peyniri geçmişi ile ilgili pek çok rivayet vardır. Selanik'te ilk kez bir aile tarafından yapıldığı söylenen, bu çeşit peynirler aslında Türkiye, Yunanistan, İtalya ve Balkan ülkelerinde daha çok üretilmekte ve tüketilmektedir. En kaliteli geleneksel kaşar peyniri koyun sütünden üretildiği, günümüzde ise koyun sütüne ek olarak inek sütü katılarak da kaşar peyniri üretilmektedir. Kaşar peyniri üretiminde yöresel olarak bazı bölgelerde keçi sütü de kullanılmaktadır. Ağırlıklı olarak kahvaltıda, beslenmemizde önemli bir yeri olan kaşar peyniri aynı zamanda, tost, sandviç, çorba, et, balık, tavuk yemeklerinde, böreklerde, salatalarda hamur işlerinde, garnitürlerde, mezelerde ve pizza yapımında kullanılabilir.

Kaşar Peyniri Besin Değerleri Nelerdir?

Kaşar peyniri, beyaz peynirden sonra en çok tüketilen bir besindir. Beyaz peynirden daha lezzetlidir. Kaşar peyniri, A, B ve D vitaminleri içerir. Kalsiyum, fosfor, çinko, potasyum, magnezyum ve mineraller bakımından oldukça zengin bir besindir. 100 gr. Kaşar peyniri besin değerleri aşağıdaki gibidir.

Kaşar Peyniri Besin Değerleri Nelerdir?

" } ] }