{ "title": "Havuç Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/Havuc-Besin-Degeri-35.png", "date": "20.01.2024 11:31:45", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Havuç besin değeri, Havuç özellikle kış mevsiminde tüketilen bir sebzedir. Havuç B grubu vitaminleri, A vitamini, C vitamini ve K vitamini içermektedir. Ayrıca potasyum, çinko, bakır mineralleri bakımından zengin bir kaynaktır. Havuç pişirildiğinde kan şekerini daha fazla yükseldiği için diyabet hastalarına çiğ olarak önerilmektedir. Havuç salatalarda, yemeklerde ve çiğ olarak tüketilen ve sağlığa faydalı birçok vitamin ve mineral içeren bir sebzedir.

Havuç A vitamini ve karoten açısından çok zengin olduğu için vücutta kanser oluşumu riskini düşürmektedir. Birçok hastalık için şifa kaynağı olan havuç cilt ve özellikle göz sağlığı için oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Havucun günlük olarak tüketilmesi vücutta birçok hastalığın giderilmesine fayda sağlamaktadır. Ayrıca havuç beyin sağlığı içinde oldukça büyük öneme sahiptir. Havucun içeriğinde bulunan maddeler beyinde sinir hücreleri üzerinde olumlu etkisi vardır. Hasar gören beyin hücrelerinin onarılmasına yardımcı olan havuç, darbe veya geçirilen travmalar sonucunda oluşan unutkanlıklara iyi gelmektedir. Kişinin yaşlanma sonucunda oluşan bunama ve yüksek derecede unutma hastalıklarına karşı beyini korumaktadır. Havuç kişide günlük hayatın vermiş olduğu stresi de azaltmada yardımcı bir besindir. Tüm bunların yanı sıra havucun içerdiği lifler sindirim sistemini de rahatlatan ve sindirim sistemine faydalı olan bir maddedir. Bağırsaklara iyi gelen ve mideyi güçlendiren havuç özellikle çocukların düzenli bir şekilde tüketmesi gereken bir besindir.

1 büyük havuç besin değeri
" } ] }