{ "title": "Elma Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/Elma-Besin-Degeri-64.png", "date": "23.01.2024 06:41:22", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Elma Besin Değeri, elma, gülgiller ailesindendir. Türkiye'de bol miktarda yetiştirilir. Hemen hemen her iklim bölgesine uyum sağlamaktadır. Hoş kokusuyla ve tadıyla birçok kişinin severek tükettiği elma, içerdiği vitamin ve minerallerden ötürü mucizevi bir besin değeri yüksek bir meyvedir. Sindirim sisteminden cilt hastalıklarına kalp ve damar rahatsızlıklarından bağışıklık sistemine kadar vücudun hemen her organına fayda sağlamaktadır.

Elma Besin Değeri ve İçerdiği Vitaminler

Elma meyvesi A, E, B6, C ve K vitaminin önemli bir kaynağıdır. Bunların yanı sıra potasyum ve çeşitli mineraller açısından da oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Beden gücü gelişimine katkı sağlayarak hastalıklar ile mücadelede yardım sağlayan lezzetli bir meyvedir.

Türkiye'de elmanın en çok yetiştirildiği bölgelerin başında İç Anadolu Bölgesi gelmektedir. Niğde, Nevşehir, Amasya, Tokat, Kastamonu, Bursa, Burdur, Isparta, Antalya illerinde elma yoğunlukla yetiştirilmektedir. Kış mevsimi şartlarına uyum sağlayan bir meyve olduğu için birçok bölgede üretimi yoğundur.

100 Gram Elma Meyvesinin Besin Değeri
Bunların yanında elmada yüksek miktarda kalsiyum, magnezyum, bakır, manganez vardır. Elmanın vücuda kattığı besin değerleriyle birçok fayda sağladığını biliyor musunuz?

Elmanın Faydaları Nelerdir?
Şunu da belirtmek gerekir ki elma kabuklarıyla bütün halinde tüketildiğinde içerisinde bulunan besin değeri miktarı daha çok katkı sağlar. Bu yüzden sizlere tavsiyemiz elmayı taze olarak kabuklarıyla tüketmeniz yönündedir.
" } ] }