{ "title": "Ciğer Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/ciger-besin-degeri.jpg", "date": "21.01.2024 09:44:05", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Ciğer Besin Değeri, denildiği zaman en besleyici besinler arasında yer alır. Büyük baş, küçük baş ve kümes hayvanlarının ciğeri gıda olarak tüketildiğinde hem besin değeri oldukça yüksek hem de lezzetli bir gıdadır. Dana, koyun, kuzu, sığır, kaz ve tavuk ciğerlerini toplum olarak güvenle tüketebilir ve ciğer ızgara kavurma veya haşlama yapılarak tüketilebilen bir besindir. Ciğer bünyesinde barındırdığı A vitamini, D vitamini, C vitamini, mangenez bakımından çok zengin olduğu gibi protein, bakır, demir ve çinko bakımından da oldukça zengin kaynaklara sahiptir.

Ciğerin besin değerleri oldukça yüksek olmasından dolayı insan sağlığına sağlamış olduğu katkılarda çok fazladır. Genellikle B12 vitamininin yanı sıra farklı vitaminler bakımından da zengin kaynaklara sahip olan ciğerin protein deposu olduğu da unutulmamalıdır ve ciğerin barındırdığı protein ise vücudun gereksinim duyduğu protein ihtiyacını karşılar. Ayrıca vücut için oldukça önemli olan A vitamini ihtiyacın tümünü karşıladığı gibi depolarını da doldurur. Bunların yanı sıra ciğer bünyesinde barındırdığı riboflavin ile cildi besleyerek koruma altına alarak doku yenilenmesine destek vererek kardiovasküler rahatsızlıklarının meydana gelme riskini en aza indirir. Ciğer bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek metabolizmayı hızlandırır. Mükemmel bir selenyum zengini olan ciğer özellikle kan hücrelerinin sağlıklı kalmasını destekleyerek anemi oluşmasına engel olur. Beyin sağlığı ve sinir sistemine de büyük faydalar sağlar.

Ciğer Besin Değeri 100 gr
" } ] }