{ "title": "Çiğ Köfte Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/Cig-Kofte-Besin-Degeri-93.jpg", "date": "19.01.2024 22:46:33", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Çiğ köfte besin değeri: Çiğ köfte birçok kişinin severek yediği bir yemektir. İçeriğindeki malzemelerin bolluğu nedeni ile besin değeri oldukça yüksektir. Ara ara tüketilmesi vücuda faydalıdır. Bulgur ile yapıldığı için ekmekle eşdeğer bir besin olarak sayılmaktadır. Bunun için çiğ köfte tüketildiğinde ekmek veya lavaş tüketmemek daha doğrudur. Ekmekle beraber çiğ köfte yemek kilo alımına neden olur ve kalorinin yükselmesi sonucunda vücuda ağırlık verir. Çiğ köfte tüketileceği zaman bir öğünde 6-7 taneden fazla tüketmemek de yine fayda sağlamaktadır. Türk mutfağında oldukça büyük önemi olan ve geleneksel bir yemek olan çiğ köfte acı sevenler için harika bir tattır. Kırmızı biberin içerisinde bulunan malzemeler bağırsak kanseri riskini azaltmaktadır. Ayrıca acı tüketmek kalp hastalıkları riskini de azaltmaktadır. B12 vitamini ihtiyacını karşılamaktadır. Bulgur herkes tarafından bilindiği gibi vücuda kilo aldırmayan doyurucu besin değerlerine sahip bir gıdadır. Çiğ köftede bol miktarda yer alan kırmızı biber kişiye E vitamini ve C vitamini takviyesi yapmaktadır. Çiğ köfte özellikle özel günlerin akşamında yoğrulan ve sıra gecelerinin vazgeçilmez menüsü arasında yer alan bir yemektir. Genellikle erkeklerin yoğurduğu, benimseyerek ve severek tükettikleri çiğ köfte cevizle yoğrulduğunda çok daha faydalı olmaktadır. İçeriğinin bol malzemelerle yapılması vücut için gerekli olan birçok vitamin ve mineralin takviyesine fayda sağlamaktadır.

1 porsiyon çiğ köfte besin değeri
" } ] }