{ "title": "Buğday Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/Bugday-Besin-Degeri-78.jpg", "date": "20.01.2024 10:26:20", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Buğday Besin Değeri, buğday tahıl grubunda yer alan küçük tohumları olan başaklı önemli temel besin maddesidir. Genellikle karasal iklimi benimser. Türkiye'nin iklimi ve toprak türleri buğday tarımına uygundur. Özellikleİç Anadolu Bölgesi buğday üretiminde ilk sırada yer almaktadır. Besin değeri önem teşkil eden bu tahıl, çimlenme döneminde bol yağış ister, olgunlaşma ve hasat döneminde ise güneşe ihtiyaç duyar. Buğday öğütülerek birçok alanda kullanılır. Sofraların vazgeçilmezi bulgur pilavları her yörede ana öğün olarak yapılmaktadır. İnce halde öğütülüp toz haline getirilmesiyle un, yem sanayi, pastacılık, yiyecek içecek alanlarında günlük tüketilen ekmek ve benzeri gıdaların yapımında kullanılmaktadır.

Buğday Besin Değeri
Besin değeri yüksek olan buğdayın faydaları nelerdir?
Buğdayın çim halindeyken besin değeri oldukça yüksektir. Bunun için çimlenme zamanında elde edilen yaklaşık bir deste kadar buğday çimlerinin robota çekilmesiyle ve az miktarda su eklenmesiyle oluşan karışımla bir içecek hazırlamanız sağlıklı bir şekilde enerji depolamanız için önemli bir besin kaynağı olacaktır.
" } ] }