{ "title": "Bezelye Besin Değeri", "image": "https://www.besin.gen.tr/images/Bezelye-Besin-Degeri-97.jpg", "date": "21.01.2024 07:57:43", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Bezelye besin değeri, Bezelye ufak yeşil toplar halinde yetişen ve kendine has tadı olan bezelye birçok yemeği süslemek için kullanılmaktadır. Ayrıca lezzeti ile de birçok kişinin sevdiği bir sebze olan bezelye besin değeri yüksek sebzeler arasındadır. Özellikle pilav, salata ve tavuk yemeklerinde kullanılmaktadır. Bezelye birçok kişi tarafından sevilen yemeklere lezzet katan bir sebzedir. Bezelyenin içerdiği vitamin ve mineraller vücudun ihtiyaç duyduğu değerlerdir.

Bezelye besin değeri yüksek olan doyurucu bir sebze olmanın yanı sıra lezzeti ile de bilinmektedir. İçerdiği demir, çinko, potasyum ve magnezyum mineralleri içermektedir. Ayrıca lif açısından da yüksek bir besin kaynağıdır. Bünyesinde barındırdığı bu değerler ile kişi sağlığına fayda sağlayan bu besin sindirim sistemi organları başta olmak üzere cilt sağlığından mide kanseri riskini düşürmeye kadar birçok olumlu etkisi vardır. Özellikle cilt üzerindeki lekeleri gidermesi ve çillerde bile etkili olabilmesi cilt problemi yaşayan kişilerin bezelye ye yönelmesine neden olmaktadır. Tüm bunların yanı sıra bezelye kaliteli antioksidanlar içermektedir. Antioksidan bağışıklık sitemini güçlendirerek vücuda dayanıklılık veren ve hastalıklara karşı vücuda direnç sağlayan bir maddedir. Bu nedenle bezelye tüketmek kişiyi birçok hastalıktan korumaktadır. Bezelye çağın hastalığı olan alzhemir hastalığının oluşma riskini de önleyici maddelere sahiptir. Doğal olarak birçok hastalığı tedavi edici niteliğe sahip olan bezelye birçok restoranda da hem yemeklere görsellik kazandırmak adına hem de yemeklere lezzet katmak amacı ile kullanılmaktadır.

Yarım su bardağı bezelye besin değeri

" } ] }